Regjering og helsedirektorat ønsker fortgang i vaksineringen grunnet den nye varianten omikron.
Vi ber om at dere under 65 år gir beskjed til oss om det er ønskelig med dose 3. Dette kan gjøres på telefon 76052250 eller 94164991.

I utgangspunktet skal det gå 6 måneder mellom 2 og 3.dose, men det jobbes med å anbefale et tettere intervall. Informasjon legges ut her når den kommer!
Det er noen av de under 65 som kan få sin 3.dose nå. Vi har vaksiner og kapasitet, det er bare å si fra!

Hilsen vaksineteamet.

Regjeringen innfører flere nasjonale tiltak for å ha kontroll på pandemien. Det aller viktigste er at folk over 65 år får en oppfriskningsdose så fort som mulig.

Les hele pressemeldingen fra regjeringen her

Vi har en del smitte rundt oss, mye av dette er barn og ungdom. Vi har både korona, rhinovirus og omgangssyke. Sesonginfluensaen er ikke kommet enda, men FHI regner med det er snakk om 14 dager til vi vil se en stor utbredelse blant befolkningen. Vi er mange tjenester i Flakstad som er sårbare i forhold til personell og tilgangen på vikarer. I den forbindelse er det viktig å beskytte seg selv og andre.

Jeg oppfordrer alle til å vaske hendene når man kommer på skole, i barnehage og på jobb, før og etter man har spist, ved snyting, hosting eller annet. Også håndvask før man drar hjem.

Jeg vil atter en gang minne på basale smittevernrutiner som:

Legger ved flytskjema om hvordan man forholder seg.

 

Press conferences, news and press releases, and information from the Government in several languages:

Read more 

Norwegian health authorities also have prepared information in a number of languages: Read more

I neste uke, uke 17 er vi nesten i mål med aldersgruppen 65 – 74 år. Det vil si at vi i uke 18 begynner med gruppe 1 under. Det er som tabellen viser de som er mellom 55 – 64 år med underliggende sykdommer jamfør listen under.

Når det gjelder koronavaksineringen er denne godt i gang. Vi er i gang med å vaksinere aldersgruppen 75 – 84. De 2 neste ukene vil vi kun få vaksine til dose 2, ingen nye doser vil bli gitt. Dette styres av folkehelseinstituttet. Vi kan ikke påvirke dette. Vi får ikke så mange vaksinedoser i gangen, derfor vil ikke alle i aldersgruppen få vaksine samtidig. Vi må ta dette puljevis. Ingen blir glemt, vi har oversikt over alle som ønsker vaksine. Alle skal være kontaktet av legekontoret, hvis noen enda ikke har fått telefon så må dere ta kontakt med legekontoret.

Vi ser at det kan være svindelforsøk når det gjelder vaksinering. Dette kan være at noen ringer og utgir seg for å avtale om vaksinering og be om penger på forhånd. Det er viktig å huske på at:

Vi er nå i gang med å kartlegge risikogruppene under 65 år. Vi har oversikt over de som tilhører legekontoret. Er det noen som har risiko og som tilhører andre legekontor, ta kontakt med oss. Risikogruppene under 65 år ligger på:

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/

Kommunen har fått henvendelser om åpning av fritidsaktiviteter for unge og voksne.

Korona situasjonen på Flakstad-øya og i Lofoten er for tiden stabil; det har ikke vært noen nye smittetilfeller de siste uker. Kommunen føler derfor at det er mulig å åpne for  fritidssysler slik det er gjort på Vestvågøy.

Der er imidlertid fremdeles nødvendig å opprettholde et godt smittevern: holde avstand, god håndhygiene og renhold og ventilasjon,  og ved forkjølelse eller feber å holde seg hjemme.

Der er også viktig å understreke at dersom smitte-situasjon forandrer seg kan det på kort varsel bli nødvendig å stramme inn igjen.

Ta gjerne kontakt med vaksine-koordinator Gunn Johannessen Nygård eller kommunelege Hege Mostad med spørsmål.

Til alle pårørende

Endelig er den dagen kommet da vi kan åpne sykehjemmet nesten som før. Fra og med 15.02.2021. Da har alle beboere hos oss som skal ha vaksinen fått dose 2, så dermed må alle besøk være på beboerrom som nå frem til 15.02.

Vi minner om at ikke alle brukerne er vaksinert og vi får hele tiden inn nye brukere (korttid og langtidspasienter) som ikke er vaksinert, det er meget viktig at de ikke blir smittet. De ansatte er heller ikke vaksinert, så det er meget viktig i denne tiden at man ikke får smitte inn slik at ansatte havner i karantene. Så man må fortsatt holde avstand, minimum 1 meter.

Den svenske regjeringen besluttet 3. februar innreiseforbud for utenlandske statsborgere som ikke kan dokumentere negativ covid-19-test for pågående infeksjon ved innreise til Sverige, uansett hvilket land man reiser fra. Det fins enkelte unntak fra testkravet som skal gjelde fra og med 6. februar til og med 31. mars. Les mer her  

Som hovedregel må testen ikke være mer enn 48 timer gammel. 

De som er unntatt det midlertidige innreiseforbudet fra Norge til Sverige kan nå bare reise inn til Sverige via utvalgte grenseoverganger, les mer på svensk politis nettsider: Inresa till Sverige från Danmark, Norge och Storbritannien | Polismyndigheten (polisen.se)

Noen eksempler på unntak nedenfor:

*Merk at noen unntak gjelder fra 1. februar. 

Se fullstendig informasjon på politiets nettsider her 

Det er den enkeltes ansvar å sette seg inn i hvilke regler som gjelder, herunder råd om testing og karantene ved innreise til Sverige for personer som omfattes av unntakene.

Du finner utførlig og oppdatert informasjon på svensk politis nettsider 

Den svenske regjeringens pressemelding: Tillfälligt inreseförbud från Norge - Regeringen.se