Nå er vi begynt å kalle inn innbyggere som er mellom 55 – 64 år uten risiko. Vi har fått større slingringsmonn i forhold til å kalle inn flere fra samme familie. Det betyr at vi nå kaller inn de som bor sammen og har takket ja til vaksine.

Det er veldig viktig at vi får tilbakemelding hvis:

  • Man er i alder over 65 år, takket ja til vaksinen, men ikke blitt innkalt.
  • Man tilhører risikogruppen, har takket ja, men ikke fått tilbud om vaksinen.

Hvis noen ombestemmer seg, uansett alder og risiko – gi beskjed til oss så får du vaksinen!

Flere har sikkert fått med seg at Janssen vaksinen nå er tilgjengelig for de som ønsker. Denne må bestilles fra vaksinelageret i Oslo. Den krever også mye ressurser i forhold til utredninger for hver enkelt person som ønsker den. Vi behøver våre ressurser på den vaksineringen som nå foregår med Pfizer comirnaty og på testing i forhold til korona. Vi går en sommer i møte med stor tilstrømming av turister og behøver kapasitet i forhold til dette.

På Flakstad legekontor har vi besluttet å IKKE tilby denne vaksinen!

Med vennlig hilsen

Gunn Nygård

Vaksinekoordinator

Press conferences, news and press releases, and information from the Government in several languages:

Read more 

Norwegian health authorities also have prepared information in a number of languages: Read more

I neste uke, uke 17 er vi nesten i mål med aldersgruppen 65 – 74 år. Det vil si at vi i uke 18 begynner med gruppe 1 under. Det er som tabellen viser de som er mellom 55 – 64 år med underliggende sykdommer jamfør listen under.

Når det gjelder koronavaksineringen er denne godt i gang. Vi er i gang med å vaksinere aldersgruppen 75 – 84. De 2 neste ukene vil vi kun få vaksine til dose 2, ingen nye doser vil bli gitt. Dette styres av folkehelseinstituttet. Vi kan ikke påvirke dette. Vi får ikke så mange vaksinedoser i gangen, derfor vil ikke alle i aldersgruppen få vaksine samtidig. Vi må ta dette puljevis. Ingen blir glemt, vi har oversikt over alle som ønsker vaksine. Alle skal være kontaktet av legekontoret, hvis noen enda ikke har fått telefon så må dere ta kontakt med legekontoret.

Vi ser at det kan være svindelforsøk når det gjelder vaksinering. Dette kan være at noen ringer og utgir seg for å avtale om vaksinering og be om penger på forhånd. Det er viktig å huske på at:

  • Vaksineringen er gratis, ingen betaler for vaksinen.
  • Alle vil bli ringt opp av legekontoret for å avtale tid og sted for vaksine.

Vi er nå i gang med å kartlegge risikogruppene under 65 år. Vi har oversikt over de som tilhører legekontoret. Er det noen som har risiko og som tilhører andre legekontor, ta kontakt med oss. Risikogruppene under 65 år ligger på:

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/

Kommunen har fått henvendelser om åpning av fritidsaktiviteter for unge og voksne.

Korona situasjonen på Flakstad-øya og i Lofoten er for tiden stabil; det har ikke vært noen nye smittetilfeller de siste uker. Kommunen føler derfor at det er mulig å åpne for  fritidssysler slik det er gjort på Vestvågøy.

Der er imidlertid fremdeles nødvendig å opprettholde et godt smittevern: holde avstand, god håndhygiene og renhold og ventilasjon,  og ved forkjølelse eller feber å holde seg hjemme.

Der er også viktig å understreke at dersom smitte-situasjon forandrer seg kan det på kort varsel bli nødvendig å stramme inn igjen.

Ta gjerne kontakt med vaksine-koordinator Gunn Johannessen Nygård eller kommunelege Hege Mostad med spørsmål.

Til alle pårørende

Endelig er den dagen kommet da vi kan åpne sykehjemmet nesten som før. Fra og med 15.02.2021. Da har alle beboere hos oss som skal ha vaksinen fått dose 2, så dermed må alle besøk være på beboerrom som nå frem til 15.02.

Vi minner om at ikke alle brukerne er vaksinert og vi får hele tiden inn nye brukere (korttid og langtidspasienter) som ikke er vaksinert, det er meget viktig at de ikke blir smittet. De ansatte er heller ikke vaksinert, så det er meget viktig i denne tiden at man ikke får smitte inn slik at ansatte havner i karantene. Så man må fortsatt holde avstand, minimum 1 meter.

Den svenske regjeringen besluttet 3. februar innreiseforbud for utenlandske statsborgere som ikke kan dokumentere negativ covid-19-test for pågående infeksjon ved innreise til Sverige, uansett hvilket land man reiser fra. Det fins enkelte unntak fra testkravet som skal gjelde fra og med 6. februar til og med 31. mars. Les mer her  

Som hovedregel må testen ikke være mer enn 48 timer gammel. 

De som er unntatt det midlertidige innreiseforbudet fra Norge til Sverige kan nå bare reise inn til Sverige via utvalgte grenseoverganger, les mer på svensk politis nettsider: Inresa till Sverige från Danmark, Norge och Storbritannien | Polismyndigheten (polisen.se)

Noen eksempler på unntak nedenfor:

  • personell som transporterer gods eller annet personell innen transportsektoren,
  • personer som kan dokumentere at de bor eller arbeider, eller skal bo eller arbeide, i Sverige,
  • personer med tungtveiende familiehensyn.
  • Foreldre som skal gjennomføre samvær med barn*
  • Barn (med ledsager) som skal gjennomføre samvær med forelder i Sverige
  • Personer som i Sverige skal gjennomgå operasjon eller annen medisinsk behandling som inte kan vente*

*Merk at noen unntak gjelder fra 1. februar. 

Se fullstendig informasjon på politiets nettsider her 

Det er den enkeltes ansvar å sette seg inn i hvilke regler som gjelder, herunder råd om testing og karantene ved innreise til Sverige for personer som omfattes av unntakene.

Du finner utførlig og oppdatert informasjon på svensk politis nettsider 

Den svenske regjeringens pressemelding: Tillfälligt inreseförbud från Norge - Regeringen.se

Vaksine
Vi har ikke smitte i lokalsamfunnet per nå i Flakstad. Kommunen er kommet i gang med vaksineringen og alle beboerne på Solhøgda har fått 1 dose. Noen har fått dose 2 og i løpet av denne uken og neste uke skal alle beboerne være fullvaksinert. Man sier at det er full virkning av vaksine 1 uke etter siste dose. Vi er i gang med vaksinering av gruppen 85+.

Besøk
Det er sikkert mange som venter på å få besøke sine nære og kjære som er i aldersgruppen man skal være mest forsiktig overfor. Det er greit å besøke, men vær obs på 1 meters regelen her og unngå så mye nærkontakt. Hvis du har vært i et område, på reise eller på noe vis tenker at du kan ha vært i kontakt med viruset ber vi om at du utviser forsiktighet.

Pårørende må ringe sykehjemmet på forhånd for å avtale besøk. Kun 5 pasienter kan ha pårørende (en eller flere) samtidig og helst mellom 13.30-19.00.