Den koronavarianten som nå er rådende er som kjent omikron. Den er litt annerledes enn tidligere varianter. Den ligger mer i halsen enn i nesen. Derfor ønsker vi å presisere prosedyren for testing. I bruksanvisningen står det at man skal i hvert nesebor, men denne er i ettertid oppdatert.

Dermed anbefales følgende testprosedyre:

  • Bruk vedlagte pinne.
  • Stryk pinnen på begge sider av halsen, der mandlene er.
  • Ta deretter pinnen og snurr rundt i hvert nesebor. Du skal opp i neseboret der det begynner å bli trangt.
  • Fullfør deretter prosedyren i forhold til bruksanvisning.

Med vennlig hilsen
Koronateamet

Det er åpnet opp for muligheten til å vaksinere barn og unge. De fra 12 år som ønsket det har fått 1 dose, nå åpnes det opp for 2.dose

Koronavaksine er nå også tilgjengelig for alle skolebarn. For de minste gjelder følgende:

Denne uken har Flakstad kommune 3 koronapositive. Disse er isolert etter gjeldende regler og har få nærkontakter.

Vi ser at symptomene er milde først, så økende. Vi ber om at man har lav terskel for testing ved symptomer! Slapphet, vondt i muskler og ledd samt sår hals er fremtredende. Feberen kommer 1-2 dager ut i forløpet.

Flakstad kommune har også påvist omicron varianten.

Regjeringen innfører med virkning fra i dag endringer i smittevernregler. Her finner du en oversikt;

https://www.regjeringen.no/.../regjeringen.../id2895460/ 

I løpet av siste uken har Flakstad kommune fått 3 positive koronatester. 1 har bostedsadresse i kommunen, men oppholder seg ikke her. De andre tilfellene har få nærkontakter og er satt i isolasjon jamfør retningslinjene.

Personer som bor/oppholder seg i Flakstad kommune og som tester positivt på en selvtest må registrere svaret hos oss. Dere kan ringe 94164991. Telefonen er operativ daglig mellom klokken 08.00 og 23.00, også i helgene!

Det er veldig viktig at positive testsvar registreres i vårt system. Dette for at vi skal ha en mulighet til å ha oversikt over koronasituasjonen i kommunen. Både hvem som har testet positivt og hvem som sitter i eller skal i karantene.

Med vennlig hilsen

Koronateamet

Vi har en smittesituasjon i landet som er litt annerledes enn den var i inngangen til julehelgen i fjor. Vi har delta og omikron variantene som smitter fortere blant mennesker. Derfor er det nå restriksjoner som vi ber dere følge. Vis forsiktighet og ta kontakt ved symptomer.

De nasjonale reglene kan dere lese mer om her: https://www.regjeringen.no/no/tema/Koronasituasjonen/nasjonale-rad-og-regler/id2890588/

Ved behov for råd ring: 94164991. Telefonen er operativ hele jule – og nyttårshelgen.
Vi ønsker alle en fredelig jul og et godt og forhåpentligvis koronafritt nyttår. 

Som de fleste har fått med seg, ble det innført nye nasjonale retningslinjer for koronahåndtering fra 7.12.2021 (trår i kraft kl.24).
Vi ber arbeidsgivere sette seg inn i hvilke retningslinjer som gjelder. Ved behov for ytterligere informasjon kan Flakstad kommune kontaktes.

Se: Nye nasjonale smitteverntiltak for å beholde kontrollen - regjeringen.no