Kommunelege melder om den 6. positive SARS-CoV2 testen i Flakstad kommune påvist 20/4. Smitteoppsporing og smitteverntiltak iverksatt.

Status i Flakstad er som følger:

• Antall testet: totalt ca 25 i Flakstad.
  • Antall som er blitt friske: 5 uten symptomer, men fortsatt i isolasjonskarantene
  • Antall helsearbeidere i karantene: 1 (per 22/4)

Mandag 27.April starter skolen opp igjen for 1-4 klasse, samt SFO.

SFO sender ut eget skriv til foresatte angående hvor de skal oppholde seg. På grunn av smittevernsreglene vil ikke møteplassen egne seg som lokale hvis behovet for SFO etter skoletid er flere enn fire barn. SFO vil da bli på Napp. Mer informasjon om dette vil komme fra SFO.

5-10 klasse planlegges å starte senere i vår, dette styres av regjeringen.

Vi ønsker alle våre elever velkommen tilbake. Vi er klare til å starte opp, og har iverksatt tiltak i henhold til nasjonal veileder

Foreldre og barn bes også om å lese vedlagte informasjonsskriv fra Udir

Skoleskyssen vil gå som normalt, busselskapet har også satt inn nye rutiner, der elevene bl.a. oppfordres til ikke å sitte sammen med andre elever i bussen. Se brev fra Boreal (PDF, 254 kB)

Ta kontakt med skolen dersom dere lurer på noe. Det vil også komme egen informasjon fra skolen på mobilskole.

Erling Sandnes
Rådmann

Lag, foreninger, borettslag, vennegjenger, unge som gamle, inviteres til dugnad for å holde Flakstad ren. Bli med på årets vårrengjøring!

Forøvrig i år minner vi om de generelle smittevern tiltakene, slik som å holde avstand. Clean Up Lofoten har skrevet om dette her: https://www.cleanuplofoten.no/rusken-og-strandrydding-under-korona/

Kortesjer med brannbiler, politibiler, sykebiler og andre kjøretøy og Jahn Teigens "Optimist" er sett og hørt flere steder i Norge etter koronautbruddet. På lørdag er det Flakstad sin tur. - Klokka 12.30 ruller vi avgårde, forteller mannskapene i Lofoten Brann & Redning avdeling Ramberg.

Kommuneoverlegenes oppdatering etter påskeuken: mye smittesporing, hets og hat. Vis tillit og solidaritet!

Med Påsken 2020 kom den første klyngen med koronasmitte til Lofoten. Smitten har i denne fasen først og fremst spredt seg videre via sosial omgang, og ikke gjennom tilreisende turister eller påskegjester. Vi har ikke kunnet spore smitten ut av Lofoten, og er definisjonsmessig nå i fase 2 av epidemien med klyngedannelser hvor en gruppe mennesker har blitt smittet samtidig. Det reelle antallet smittede er nok mye større enn det registrerte, fordi infeksjonen gir lite symptomer hos de aller fleste, og fordi testkriteriene har vært snevre.

Vi har, med karantenereglene, hatt tid til å forberede oss litt bedre på det som venter oss de kommende ukene, og unngått importsmitte, likevel er det nok mange som kjenner på at det har kommet mye nærmere nå, og som tenker mye på hvordan vi skal kunne åpne samfunnet gradvis i neste uke parallelt med at vi prøver å få kontroll over den smitten som nå er påvist.

Følgende er bestemt gjeldende for kommunal og privat barnehage i Flakstad

Det er 1.påskedag. En av årets store høytidsdager. Da jeg var liten og vokste opp i Narvik ble vi ærbødig ønsket «God påske» med et fast håndtrykk og en god klem på 1. påskedag, først av moderen og faderen, deretter av venner og bekjente.

I år må vi tenke oss om når vi skal videreføre denne tradisjonen. Sosial omgang med familie og venner er viktig. Tradisjoner også. Men i respekt for andre (og oss selv) skal vi samtidig følge de nasjonale faglige rådene for å redusere smittespredning. Jeg skal ikke repetere rådene, de kan vi nå, men jeg oppfordrer til å følge dem. (Status i dag i Flakstad er; totalt 4 smittende, ingen nye og ingen nye prøvetatt.)

Koronasituasjon i Flakstad 09.april

Kriseledelsen i Flakstad melder med dette om det fjerde positive tilfellet av covid-19 på personer bosatt i Flakstad. Vi har til sammen 3 positive prøver på mennesker som oppholder seg i kommunen, og 1 oppholder seg i isolat i annen kommune (hvor også prøven ble tatt).

Det er gjort omfattende smittesporing for å kartlegge smitteveien. Foreløpig kan vi ikke klart definere hvor smitten kommer fra. Kommuneoverlegen rapporterer at det ikke er mistanke om flere smittede per nå og derfor heller ikke tatt flere prøver i Flakstad.

Ut fra dette bildet ser det ut til at Flakstad er i fase to av koronaepidemien.

Som sikkert mange har fått med seg ble det i Kommunestyret i går 7/4-20 en diskusjon angående muggsopp ved Napp oppvekstsenter.

Mycoteam, som er en av Europas ledende institusjoner på bygningsbiologiske skader og inneklima, har i 2 omganger inspisert og tatt prøver ved Napp oppvekstsenter. Første gang i april 2019, med påfølgende rapport datert 15/5-19. Da det var få brukere av bygget ble det ikke utført noen CO2-logging. Andre gang er mars 2020 med påfølgende rapport 30/3-20.

Vi fikk 7.april melding om nok en person som har testet positivt på viruset SARS CoV-19