I forbindelse med etableringen av NAV Lofoten vil fagsystemene for økonomisk sosialhjelp ikke være tilgjengelig den 13, 14 og 15.desember.

I denne perioden kan vi ikke motta digitale  søknader om økonomisk sosialhjelp.

Ved behov for akutt hjelp så kan det tas kontakt på NAV vakttelefon:

Vågan 40635393

Vestvågøy 46950347

Flakstad og Moskenes: 55 55 33 33

Regjering og helsedirektorat ønsker fortgang i vaksineringen grunnet den nye varianten omikron.
Vi ber om at dere under 65 år gir beskjed til oss om det er ønskelig med dose 3. Dette kan gjøres på telefon 76052250 eller 94164991.

I utgangspunktet skal det gå 6 måneder mellom 2 og 3.dose, men det jobbes med å anbefale et tettere intervall. Informasjon legges ut her når den kommer!
Det er noen av de under 65 som kan få sin 3.dose nå. Vi har vaksiner og kapasitet, det er bare å si fra!

Hilsen vaksineteamet.

Som dere sikkert har fått med dere er varianten omikron påvist i Norge. Vi vet at den er mere smittsom. Derfor er det andre krav til karantene og isolasjon hvis man tror man er smittet med denne varianten.

• Plikt til å isolere seg i 7 dager.
  • Karanteneplikt for nærkontakter (smittekarantene) i 10 døgn.
  • For karantenepliktige gjelder testing med Pcr snarest mulig og etter 7 dager i karantene.
  • Skal oppholde seg en plass det er mulig å unngå nærkontakt med andre.
  • Man skal ikke på jobb, i skole eller barnehage, heller ikke ta offentlig transport.
  • Det er også testplikt for nærkontakter utenom husstanden.

Det er viktig å overholde de gjeldende smittevernrådene og være forsiktig/bruke munnbind der det er vanskelig å overholde meteren.

Hva gjør du ved positiv test

I Flakstad legger vi til rette for at alle over 65 og helsepersonell skal være vaksinert med 3.dose før jul. Vi har ringt ut til de vi har på liste, men kan være noen som er falt ut. Derfor er det veldig viktig at du/dere tar kontakt med oss hvis dere er i disse gruppene og ikke hørt noe om 3.dose.

Ring på telefon: 760 52250 eller 94164991.

Etter jul starter vi på gruppen 45 – 64.

Hilsen vaksineteamet

Julelysene er kommet opp, og vi syntes det ble riktig så trivelig i inngangspartiet.

Vi ønsker kun det beste for våre beboere, og av den grunn lurer vi på om det er noen som har bakt litt mye lefse og som kunne tenke seg og donere litt til oss?
For ingenting er så godt som hjemmelaget lefse til jul.

Har du noen å gi bort så ta kontakt med Linda Markussen
på telefon 952 68 953

Vi ønsker alle en riktig god førjulstid.

NAV Lofoten etableres fra 1.1.2022

I Lofoten er det etablert gode interkommunale samarbeid. Det er blitt mer og mer vanlig at ett NAV-kontor betjener flere kommuner. Nå blir det felles NAV-kontor for innbyggerne i Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan. Hva innebærer det for innbyggerne?

Regjeringen innfører flere nasjonale tiltak for å ha kontroll på pandemien. Det aller viktigste er at folk over 65 år får en oppfriskningsdose så fort som mulig.

Les hele pressemeldingen fra regjeringen her

Myrlandsveien er stengt på grunn av ras. Entreprenør er på vei og det vil bli gjort en vurdering når det lysner om det er trygt å åpne veien og evt fare for flere ras.

Bufdir vil informere søkere og søkerorganisasjoner om at tilskuddsordningen “Tilskudd til inkludering av barn og unge” nå er kunngjort for 2022 og at søknadsskjemaet er publisert.

Selve utlysningen finner dere HER.

Tredje søndag i november er verdens minnedag for trafikkofre. Dagen er opprettet for å minnes alle ofre for trafikkulykker, og for å sette fokus på hvor viktig trafikksikkerhet er nasjonalt og globalt.

Flakstad kommune ønsker i den forbindelse å markere oppmerksomhet rundt temaet trafikksikkerhet og henstiller med dette alle om å utvise aktpågivenhet i trafikken.

Minnedag for ofre for veitrafikk

Trygg Trafikk har laget en film på Facebook for å minnes alle trafikkofre i Nordlands-trafikken 2020. Lenke til filmen