Vellykket første versjon av Grønn energi-uke i Lofoten

Klimatilpasning er et stadig viktigere tema, og langs kysten er det elektrifisering av fiskeri og annen sjøtransport som kan gi stor reduksjon i klimagassutslipp. Flakstad kommune har gjennom prosjektet Klimasatsing i kystfiskehavner  arbeidet med styrking av kystfiske og fiskeværene gjennom grønn innovasjon. Kommunen arrangerte sammen med Lofotrådet, Lofotkraft, Vest-Lofoten næringsforening, Vågan næringsforening og UiT Norges arktiske universitet ei grønn energi-uke i Lofoten 19-22. oktober 2020.   

Gjennom tre fagseminar og oppsummerende konferanse ble det lagt et kunnskapsgrunnlag om grønn energi, og det ble startet en diskusjon og bevisstgjøring om hvordan Lofoten kan nå visjonen om å bli De grønne øyene i 2030. Flakstad kommune arrangerte sammen med Lofotrådet, Lofotkraft, Vest-Lofoten næringsforening, Vågan næringsforening og UiT Norges arktiske universitet ei grønn energi-uke i Lofoten 19-22.oktober 2020.

Gjennom tre fagseminar og oppsummerende konferanse ble det lagt et kunnskapsgrunnlag om grønn energi, og det ble startet en diskusjon og bevisstgjøring om hvordan Lofoten kan nå visjonen om å bli De grønne øyene i 2030.

Les oppsummering av fagseminarene og uka her: Oppsummering grønn energi-uke i Lofoten (PDF, 796 kB) 

Noen bilder fra seminaret på Leknes som ble streamet for at folk via nett kunne se innleggene direkte eller i opptak.